Най-старият фараджия на най-стария български фар навърши 95 години

ivan-hadjiivanov-far-shabla (2) С тържество, проведено на 11 март в Зеления образователен център в Шабла, бе отбелязан 95-ия рожден ден на Иван Атанасов Хаджииванов – най-възрастният фараджия по нашето крайбрежие.

Инициатори на празника бяха колективът на служителите при фар Шабла, подкрепени от ръководния състав на Хидрографска служба Варна, в лицето на кап. I ранг Милен Димитров и кап. II ранг Атанас Димитров, както и от кмета на община Шабла Мариян Жечев.

ivan-hadjiivanov-far-shablaСърдечните си поздрави към бай Иван изказаха кметът Жечев, кап. I ранг Димитров и настоящият началник на фара Димчо Димитров. Цветята бяха безчет, а сред подаръците личаха картина на фара (от кмета на общината) и ръчноизработен стенен часовник също с изображение на символа на Шабла – многовековния фар.

Кап. II ранг Трифон Трифонов (понастоящем началник на фар Галата) и шабленката Вярка Стоянова прочетоха свои стихотворения за фара.

„Горд съм, че от това, което чух от моите съграждани за тях символизирам фара като източник на светлина и като път. Пък и силите, които ми даваше морето през годините не могат да се сравнят с нищо.“ – каза накрая развълнуваният бай Иван.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Четирима се борят за две независими места в борда на Пристанище Варна

Снимка: Пристанище Варна Продължават конкурсите за избор на членове в ръководствата на държавните дружества от морската индустрия. Припомняме, че такива обяви транспортното