Вижте яхтата на която загина български моряк

български-моряк-яхтаOCEAN VICTORY, на която загина български моряк, е 140-метрова моторна яхта, построена в италианските корабостроителници FINCANTIERI.

Съдът е предаден на собственика си през 2014 година. Конструирането на луксозната яхта е дело на Еспен Ойно, а интериорът е по дизайн на Алберто Пинто.

Корпусът на OCEAN VICTORY е стоманен, а надстройката на яхтата е изцяло алуминиева, всички палуби са с тикова настилка. Яхтата разполага със специални стабилизатори, работещи и когато съдът не се движи, което значително увеличава комфорта на борда.

OCEAN VICTORY достига максимална скорост от 19,6 kn, благодарение на два двигателя всеки с мощност 3400 к.с. Яхтата има седем палуби, шест басейна (най-дългият 8 м.), специална рампа за спускане на 14-метрова лодка, както и богато оборудване за намаляване влиянието над околната среда.


Още по темата:

Българинът на яхта Ocean Victory загинал от кръвозагуба

|Български моряк загина на яхта край Тайланд

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Адмирал Ефтимов: Морско училище отново се доказва като флагман в образованието

Морско училище отново се доказва като флагман в образованието и това се вижда ясно от направеното тук. Това каза началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, който днес