МВнР: Очаква се официално потвърждение за инцидента с българския моряк на яхтата в Тайланд

Фото: Khaosod online
Фото: Khaosod online

Все още нямаме официално потвърждение за инцидента с българския моряк на яхтата в Тайланд. Това казаха пред репортер на Maritime.bg от пресцентъра на Министерството на външните работи.

От МВнР обаче уточниха, че са били информирани за случая, но официално не. Все още не са информирани и близките на загиналия български моряк.

Десетки съболезнователни писма от приятели на загиналия бяха получени в редакцията на Maritime.bg.

Мъжът е от Варна и не е семеен, обясни пред Maritime.bg негов близък.

Припомняме, че обилна кръвозагуба е причина за смъртта на 33-годишният български моряк на борда на 140-метровата яхта OCEAN VICTORY. Мъжът пострада сериозно, а по-късно почина в болница Bangkok Hospital Phuket, според местните медии. По първоначални данни Тони Колев е участвал в маневра, а при неизяснени обстоятелства – котвената верига нанася дълбоки прорезни рани по краката му.

Тема в развитие:
| Вижте яхтата на която загина български моряк
Българинът на яхта Ocean Victory загинал от кръвозагуба

Български моряк загина на яхта край Тайланд

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Finn Devoti Cup остана във Варна, силно общинско присъствие на финалната церемония

Състезателят на МК Одесос Варна Владимир Стасюк спечели по драматичен начин първото издание на ветроходната Finn Devoti Cup във Варна. Украинецът, който от няколко сезона се

Военнослужещи почистиха и боядисаха експонати на Военноморския музей

Военнослужещи от Инженерно-сапьорна рота, в.ф. 34410 и Хидрографска служба, в.ф. 26870 към Военноморските сили участваха във възстановяване на експонати във Военноморския музей.

Завърши водолазното учение на Военноморските сили с международно участие „Тритон 2023” 

Завърши водолазното учение на Военноморските сили на Република България с международно участие „ТРИТОН 2023”. To се проведе за трета поредна година и е резултат от