МВнР: Очаква се официално потвърждение за инцидента с българския моряк на яхтата в Тайланд

Фото: Khaosod online
Фото: Khaosod online

Все още нямаме официално потвърждение за инцидента с българския моряк на яхтата в Тайланд. Това казаха пред репортер на Maritime.bg от пресцентъра на Министерството на външните работи.

От МВнР обаче уточниха, че са били информирани за случая, но официално не. Все още не са информирани и близките на загиналия български моряк.

Десетки съболезнователни писма от приятели на загиналия бяха получени в редакцията на Maritime.bg.

Мъжът е от Варна и не е семеен, обясни пред Maritime.bg негов близък.

Припомняме, че обилна кръвозагуба е причина за смъртта на 33-годишният български моряк на борда на 140-метровата яхта OCEAN VICTORY. Мъжът пострада сериозно, а по-късно почина в болница Bangkok Hospital Phuket, според местните медии. По първоначални данни Тони Колев е участвал в маневра, а при неизяснени обстоятелства – котвената верига нанася дълбоки прорезни рани по краката му.

Тема в развитие:
| Вижте яхтата на която загина български моряк
Българинът на яхта Ocean Victory загинал от кръвозагуба

Български моряк загина на яхта край Тайланд

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на