Вижте най-новия усмихнат флагман на AIDA

AIDAprimaНай-новият пътнически кораб на AIDA Cruises бе завършен в корабостроителници Nagasaki Shipyard, собственост на Mitsubishi Heavy Industries.

AIDAprima плава към Хамбург откъдето ще започне първия круиз на 30 април. Корабът ще е атракция и на честванията на 827 години от основаването на пристанище Хамбург, съобщиха от пресслужбата на AIDA Cruises.

Компанията планира да построи още един съд от този клас.

AIDAprima има 18 палуби и дължина 300 метра и приема пасажерите си в несравним интериор. На борда на кораба има 12 ресторанта, 18 бара, магазини, дискотеки и казина, два басейна. Общият брой на кабините на борда е 1 643, което го превръща в най-големия кораб във флота на AIDA Cruises, приемащ 3 286 пасажери.

AIDAprima е първи пътнически кораб в света, който е оборудван с най-съвременната система за намаляване разхода на гориво –  “Mitsubishi Air Lubrication System”.

Сред другите уникални технологии, използвани на борда, могат да се посочат последни поколения системи за ограничаване на изхвърляните вредни емисии.

Maritime.bg – Свят / Видео

Последни новини

Последни новини

БАМК: Отвличането на „Galaxy Leader“ е грубо погазване на международното морско право от една държава членка на ООН

Отвличането на "Galaxy Leader" е грубо погазване на международното морско право от една държава членка на ООН. Това пише в декларация до премиера Николай Денков на Българската

Сомалийски пирати, а не хути, са били на борда на танкер „Central Park“

Сомалийски пирати, а не хути, са били на борда на танкер CENTRAL PARK, в екипажа на който има двама български моряци. Това стана ясно от думите на говорителя на Пентагона

Израелската ZIM: Предприемаме временни проактивни мерки, за да гарантираме безопасността на нашите екипажи

Израелската ZIM Integrated Shipping Services (ZIM) потвърждава постоянния си ангажимент да обслужва източносредиземноморските и израелските пристанища. Това обявиха пред