Началникът на ВВМУ проф. Боян Медникаров стана комодор

boyan-mednikarovНачалникът на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ проф. д.в.н. Боян Медникаров да бъде повишен в комодор. Това предложение ще изпрати Министерският съвет до президента Плевнелиев.

МС предлага в чин да бъдат повишени и контраадмирал Георги Фиданов – военен представител на Началника на отбраната във военните комитети на НАТО и на ЕС, и комодор Кирил Михайлов – национален военен представител в Националното военно представителство в Съюзното командване по операциите в Монс.

Те стават съответно вицеадмирал и контраадмирал.

Контраадмирал Емил Ефтимов ще бъде освободен като директор на дирекция „Сътрудничество и регионална сигурност” в Международния военен секретариат на НАТО в Брюксел и, считано от 16 юли 2016 г., ще бъде назначен за заместник-началник на отбраната и удостоен със званието вицеадмирал.

Maritime.bg – България / ВМС / Образование

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на