Разлив в пристанище Лос Анджелис

Фото: ktla.com
Фото: ktla.com

Разлив на гориво бе допуснат в Пристанище Лос Анджелис с участието на кораб под мениджмънта на гръцката „Стамко“, която има представителството в България.

Инцидентът е станал в края на миналата седмица, съобщи Бреговата охрана на САЩ, добавяйки че това става при прехвърляне на гориво на автомобиловоза ISTRA ACE. Построеният през 2007 година автомобиловоз е посочен и в сайта на българската компания, като кораб на който тя изпраща наши моряци.

Властите в САЩ съобщиха, че най-вероятно разливът е причинен от повреден тръбопровод или гъвкава връзка и недобро уплътнение. Не се посочва дали повреденото оборудване е на борда на автомобиловоза или бункеровчика, но някои медии съобщиха, че след инцидента автомобиловозът е бил накренен към пирса. Все още няма данни за разлятото количество гориво, но има сведения за петна в района на канал Церитос до к.м. 212, както и в района на източния басейн на Пристанище Лос Анджелис до к.м. 192.

В понеделник е извършено обследване от въздуха, активирана е Националната служба за борба със замърсявания, както и други подизпълнители, които ще участват в събиране на разлива.

Вижте видео тук от изказване на представител на Бреговата охрана
stamco
Maritime.bg припомня, че това е пореден инцидент с кораб под ISM-мениджмънта на „Стамко“. Преди седмица автомобиловоз PLATINUM RAY (IMO: 9210438) заседна на около 1 nm от пристанище Буенавентура, Колумбия. Инцидентът е възникнал след навигационна грешка, твърдят още местните издания. 200-метровият PLATINUM RAY, построен през 2000 г., се отклонява от курса си, излизайки от фарватера и засяда на пясъчна коса.

| Още по темата тук: Автомобиловоз заседна в Колумбия, „Стамко“ отказва да каже има ли българи на борда

Maritime.bg – Свят / Инциденти

Последни новини

Последни новини

Finn Devoti Cup остана във Варна, силно общинско присъствие на финалната церемония

Състезателят на МК Одесос Варна Владимир Стасюк спечели по драматичен начин първото издание на ветроходната Finn Devoti Cup във Варна. Украинецът, който от няколко сезона се

Военнослужещи почистиха и боядисаха експонати на Военноморския музей

Военнослужещи от Инженерно-сапьорна рота, в.ф. 34410 и Хидрографска служба, в.ф. 26870 към Военноморските сили участваха във възстановяване на експонати във Военноморския музей.

Завърши водолазното учение на Военноморските сили с международно участие „Тритон 2023” 

Завърши водолазното учение на Военноморските сили на Република България с международно участие „ТРИТОН 2023”. To се проведе за трета поредна година и е резултат от