Популяризират България като дестинация за регати в клас Optimist

юнгаВетроходният сезон у нас тази година ще бъде открит с регата „Юнга” за класовете Optimist и Laser 4.7, съобщи Nautica.bg. Организатор и домакин на състезанието (3-7 април 2016 г.) е яхт клуб „Капитан Георги Георгиев Порт Варна” с подкрепата на Община Варна и спонсори.

Четири десетилетия след първата „Юнга” (1974 г.), регатата се възражда с идеята да популяризира България като дестинация за регати в клас Optimist. С „Юнга 2016” се поставя началото на серия силни състезания у нас преди Европейското първенство на Optimist в Бургас през 2017 г.

Тази година за пръв път у нас ще се кара по IODA-дистанция, каквото е изискването на БФВ за да бъдат валидни регатите в детския клас за националната ранглиста.

Към днешна дата заявки за участие са подали 83 състезатели от осем клуба от България и Турция. Има индикации и за участие на клубове от Република Македония, Румъния, Молдова и Украйна.

| Четете още новини от света на ветроходството и водните спортове в Nautica.bg

Maritime.bg – Спорт / България

Външно съдържание и реклама

Последни новини

Последни новини

Кап. Христо Христов: Моята нептунова поща още намира получатели по света

Какво го е накарало да използва нептуновата поща, за да хвърли в океана близо 60 стъклени шишета с писма и как  24 години по-късно  му се обаждат чак от Южна Африка, разказва