Започва стачка в кипърското пристанище Лимасол

pristanishte-limasolРаботници в Пристанище Лимасол започват безсрочни стачни действия срещу решението на местното правителство в Кипър за отдаване на концесия на порта.

Засега участие в протестите са заявили над 40 души от пристанището. Освен работници в порта, в стачката, която започва на 21 март, ще се включат пилоти и капитани на влекачи.

Според протестиращите властите приемат „твърде ниска оферта“ за първите стъпки по приватизацията на порта. Работниците в пристанището смятат, че след идването на нов мениджмънт в порта, ще бъде започнато масово съкращение на персонала.

Maritime.bg припомня, че през миналия месец бяха обявени новите оператори на контейнерния терминал, многофункционалния терминал, както и на съпътстващите пристанищата дейност услуги.

Консорциум между DP World, P&O Maritime и G.A.P. Vassilopoulos бе избран за концесионер срещу 500 000 евро и минимална годишна концесионна такса от 150 000 евро.

Концесионирането на пристанищата в Лимасол и Ларнака е част от пакет споразумения между местното правителство в Кипър и кредиторите на страната.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Finn Devoti Cup остана във Варна, силно общинско присъствие на финалната церемония

Състезателят на МК Одесос Варна Владимир Стасюк спечели по драматичен начин първото издание на ветроходната Finn Devoti Cup във Варна. Украинецът, който от няколко сезона се

Военнослужещи почистиха и боядисаха експонати на Военноморския музей

Военнослужещи от Инженерно-сапьорна рота, в.ф. 34410 и Хидрографска служба, в.ф. 26870 към Военноморските сили участваха във възстановяване на експонати във Военноморския музей.

Завърши водолазното учение на Военноморските сили с международно участие „Тритон 2023” 

Завърши водолазното учение на Военноморските сили на Република България с международно участие „ТРИТОН 2023”. To се проведе за трета поредна година и е резултат от