Започва стачка в кипърското пристанище Лимасол

pristanishte-limasolРаботници в Пристанище Лимасол започват безсрочни стачни действия срещу решението на местното правителство в Кипър за отдаване на концесия на порта.

Засега участие в протестите са заявили над 40 души от пристанището. Освен работници в порта, в стачката, която започва на 21 март, ще се включат пилоти и капитани на влекачи.

Според протестиращите властите приемат „твърде ниска оферта“ за първите стъпки по приватизацията на порта. Работниците в пристанището смятат, че след идването на нов мениджмънт в порта, ще бъде започнато масово съкращение на персонала.

Maritime.bg припомня, че през миналия месец бяха обявени новите оператори на контейнерния терминал, многофункционалния терминал, както и на съпътстващите пристанищата дейност услуги.

Консорциум между DP World, P&O Maritime и G.A.P. Vassilopoulos бе избран за концесионер срещу 500 000 евро и минимална годишна концесионна такса от 150 000 евро.

Концесионирането на пристанищата в Лимасол и Ларнака е част от пакет споразумения между местното правителство в Кипър и кредиторите на страната.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на