Общо събрание на Българската асоциация на корабопритежателите

korab-balgarski-flagПараходство „Български морски флот“ АД бе домакин на състоялото се общо събрание на Българската асоциация на корабопритежателите (БАК).

В тази организация членуват компаниите, които са най-големите корабособственици у нас на море и на река Дунав: Параходство „Български морски флот“ АД – Варна, „ИХБ Шипинг Ко.“ ЕАД -Варна, „Рубишипс“ ООД – Русе и Параходство „Българско речно плаване“ АД – Русе.

На събранието бе направен отчет на дейността за 2015 г. и бе приет план за работа за текущата година. В хода на разговорите бяха обсъдени различни въпроси от взаимен интерес, в това число и защитата на интересите на българските корабособственици, се посочва в официално съобщение до Maritime.bg от пресцентъра на организацията.

Председател на Управителния съвет на БАК понастоящем е инж. Пламен Димитров – изпълнителен директор на „ИХБ Шипинг Ко.“ ЕАД, заместник-председател е к.д.п. Александър Калчев – изпълнителен директор на Параходство „Български морски флот“ АД, а член на Управителния съвет е инж. Роберт Радославов – управител на „Рубишипс“ ООД.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на