10 новопроизведени товарни платформи получава Пристанище Варна

Снимка: Пристанище Варна
Снимка: Пристанище Варна

Започна поетапната доставка на 10 новопроизведени универсални товарни платформи за нуждите на „Пристанище Варна“ ЕАД.

Двуосните ремаркета са произведени по изискванията на пристанището в българско предприятие, а специалната им конструкция позволява превоз на два 20-футови контейнера или един 40-футов, генерални товари или тръби.

Платформите ще бъдат разпределяни между двата терминала на „Пристанище Варна“ ЕАД, според производствените необходимости, ще бъдат обслужвани от специализираните терминални седлови влекачи.

„Пристанище Варна“ ЕАД продължава обновяването на машинния си парк. На терминалите на пристанището вече работят и нови терминални влекачи, произведени в Република Полша. Новите терминални влекачи са сред най-съвременните, които се използват за превоз на товари в пристанища. Характеризират се с ограничено влияние над околната среда и намален разход на гориво.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на