Българин застана зад руля на ключово направление на Simpson Spence Young

Станко Жеков
Станко Жеков

34-годишен българин пое управлението на ключово направление на гиганта Simpson Spence Young (SSY), научи Maritime.bg.

Българинът Станко Жеков вече управлява целия 110-членен екип на департамента за сухи насипни товари на SSY в Лондон, Осло, Цуг, Сингапур, Хонконг, Джакарта, Шанхай, Токио, Сидни, Мелбърн и Маями.

През 2005 г. Жеков се установява повторно в Норвегия, а четири години по-късно му е поверен офисът на SSY в Осло. Сега българският спец трябва да се премести в Лондон, откъдето ще управлява операциите на целия департамент в най-голямата независима група компании за брокераж и чартиране и то във времена на глобален срив на пазарите.

„Станко заслужава това повишение. През последните години той работеше в изключителен екип с предходния директор на департамента, има безкрайна енергия, изключителен усет за бизнеса и отлични лидерски качества“, коментира председателят на борда на директорите на SSY за българина.

Станко Жеков е роден в България, но се мести в Норвегия като дете, заради работата на баща му в българо-скандинавска морска компания. Учил е морско право и мениджмънт в университета в Плимът (Великобритания), а първата му среща с гиганта SSY е през 2001 г., когато е на стаж при тях, година по-късно е нает в компанията и започва работа на handy/supramax пазарите. През 2010 година, само на 28 години, той става съдружник в SSY.

| Maritime.bg English Edition: Simpson Spence Young announced the promotion of Stanko Jekov to Managing Director

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Подписахме Меморандум за разбирателство за морско сътрудничество с Пакистан

Вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев и посланикът на Ислямска република Пакистан Н. Пр. Мариам Афтаб подписаха Меморандум за разбирателство за