Българин застана зад руля на ключово направление на Simpson Spence Young

Станко Жеков
Станко Жеков

34-годишен българин пое управлението на ключово направление на гиганта Simpson Spence Young (SSY), научи Maritime.bg.

Българинът Станко Жеков вече управлява целия 110-членен екип на департамента за сухи насипни товари на SSY в Лондон, Осло, Цуг, Сингапур, Хонконг, Джакарта, Шанхай, Токио, Сидни, Мелбърн и Маями.

През 2005 г. Жеков се установява повторно в Норвегия, а четири години по-късно му е поверен офисът на SSY в Осло. Сега българският спец трябва да се премести в Лондон, откъдето ще управлява операциите на целия департамент в най-голямата независима група компании за брокераж и чартиране и то във времена на глобален срив на пазарите.

„Станко заслужава това повишение. През последните години той работеше в изключителен екип с предходния директор на департамента, има безкрайна енергия, изключителен усет за бизнеса и отлични лидерски качества“, коментира председателят на борда на директорите на SSY за българина.

Станко Жеков е роден в България, но се мести в Норвегия като дете, заради работата на баща му в българо-скандинавска морска компания. Учил е морско право и мениджмънт в университета в Плимът (Великобритания), а първата му среща с гиганта SSY е през 2001 г., когато е на стаж при тях, година по-късно е нает в компанията и започва работа на handy/supramax пазарите. През 2010 година, само на 28 години, той става съдружник в SSY.

| Maritime.bg English Edition: Simpson Spence Young announced the promotion of Stanko Jekov to Managing Director

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на