Над 1 млн. тона товари преминали през Пристанище Лом

portlomНад 1 млн. тона товари са преминали през пристанище Лом след отдаването му на концесия от държавата, съобщиха от министерството на транспорта, цитирани от Труд.

В началото на 2013 г. правителството сключи концесионен договор за пристанище Лом с дружеството „Порт инвест“. Досега „Порт инвест“ са платили на държавата 707 220 лева концесионни такси, а реализираният стокооборот на порта до края на 2014 г. е 878 903 тона.

Сериозен дял в товарите на порта има износът на земеделска продукция. Само през миналата 2015 г. от Лом са изнесени 165 371 тона зърно. Инвестициите в дунавския терминал досега са в размер на 2 255 114 лева.

„Министерството на транспорта ежегодно извършва проверки на пристанищния терминал, не са констатирани нарушения на концесионерите“, заявиха от министерството.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Търсят нов собственик за над 19 млн. лева на суперяхта, построена преди над 60 години във Варна

Над 19 млн. лева е обявената цена за продажба на суперяхтата LA SULTANA. Построеният през 1962 година класически моторен съд с дължина 65 метра събира погледите на любителите на

Подписахме Меморандум за разбирателство за морско сътрудничество с Пакистан

Вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев и посланикът на Ислямска република Пакистан Н. Пр. Мариам Афтаб подписаха Меморандум за разбирателство за