Хванаха двама моряци с контрабанда на кораб в Русе

Пристанище РусеМеханик и моряк на тласкача „Средна гора“, собственост на БРП, са заловени с контрабандни цигари и алкохол за 3207 лв.

И.В. и И.К. са хванати от гранични служители по време на входна ревизия, която корабът вземал в Русе след рейс от Сърбия на 17 март.

По време на обиска в каюта и в машинното отделение са открити 420 кутии цигари и три бутилки уиски.

Двамата веднага са изправени пред съд и се споразумяват с прокуратурата за по три месеца затвор условно с три години изпитателен срок.

Отделно И.В. е наложена глоба от 1725, а на И.К. 1482 лева, колкото е стойността на контрабандата. Изчаквам съдийските решения, за да реша какви наказания да наложа на двамата служители, каза изпълнителният директор на БРП Драгомир Кочанов, цитиран от местния вестник Утро.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Търсят нов собственик за над 19 млн. лева на суперяхта, построена преди над 60 години във Варна

Над 19 млн. лева е обявената цена за продажба на суперяхтата LA SULTANA. Построеният през 1962 година класически моторен съд с дължина 65 метра събира погледите на любителите на

Подписахме Меморандум за разбирателство за морско сътрудничество с Пакистан

Вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев и посланикът на Ислямска република Пакистан Н. Пр. Мариам Афтаб подписаха Меморандум за разбирателство за