400 хил. евро за преброяване на делфините в Черно море

Dolphins_blacksea
На последното си заседание в сряда служебният кабинет прие решение за пребиваването на украинския изследователски кораб ТORI в нашите териториални води през юли.

Всъщност акцията по преброяване на защитените морски бозайници ще продължи 18 дни, уточни гл. ас. д-р Виолин Райков, ихтиолог и морски еколог от Института по океанология към БАН във Варна, цитиран от Стандарт.

С украински кораб и самолет с италиански пилот ще се проведе научноизследователска експедиция за преброяване на делфините по българското, румънското и украинското крайбрежие.

За първи път от 40 години насам се провежда такова изследване на делфините у нас. Извършва се по мегапроект, иницииран от ЕС, „Маре“ и известната британска консултантска фирма „Макалистър и Елиът енд партнерс“ на стойност 400 000 евро.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Празник на флота в Русе (галерия)

От град Русе започнаха празненствата по случай 142-та годишнина от създаването на Военноморските сили на Република България. Заместник-командирът на Военноморските сили

Проф. Илия Пеев: Поне 15% ръст на БВП може да даде морската индустрия

За възможността националната морска идея, която толкова пъти беше неглижирана, най-после да има по-ефективна и резултатна завършеност, за очакванията на морската ни общественост