Президентът връчи новите пагони на началника на ВВМУ

komodor-boyan-mednikarovНа тържествена церемония държавният глава и върховен главнокомандващ Въоръжените сили на Република България – Росен Плевнелиев, удостои капитан I ранг проф. д.в.н. Боян Медникаров, началник на Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“, с висше офицерско звание „комодор“. Пагоните бяха връчени на „Дондуков“ 2, в присъствието на министъра на отбраната, началника на отбраната и висши офицери от Българската армия.

Професор Медникаров е роден на 8.10.1961 г. в град Варна, в семейството на дългогодишен преподавател в Морско училище. Завършва ВВМУ като първенец на випуска през 1984 г. по специалност „Корабоводене за ВМС“. През 1992 г. продължава своето образование във Военноморска академия „Адмирал Кузнецов“ в Санкт Петербург, Русия, и завършва със златен медал. През 2006 г. става първенец на випуска на ВА „Г. С. Раковски“.

Кариерата му започва в бригада „Леки сили“ в град Созопол. Там достига до длъжността „Началник на щаба на дивизион“. След това до 1995 г. е помощник-началник на Оперативен отдел в Щаба на ВМС. Оттам е назначен за заместник-началник на катедра във Военноморското училище. Длъжностите в Департамент командно-щабен и „Началник на катедра „Военноморски сили“ във Военна академия предхождат назначаването му за заместник-началник на ВВМУ през 2001 г. От 2011 г. до днес изпълнява длъжността „Началник на Висшето военноморско училище“.

| Вижте още: Възходът на Висшето военноморско училище

Maritime.bg – Курс

Външно съдържание и реклама

Последни новини

Последни новини

Ученици от речната гимназия съживяват героични моменти от миналото на Русе

Проектът „Съживени моменти от историята на Русе – дигитален офис за учащи” ще стартира ден преди националния празник. Началото ще бъде на 2 март от 9 ч. в Професионалната гимназия