APM строи автоматизиран контейнерен терминал в Мароко

apm-terminalsАвтоматизиран контейнерен терминал ще бъде построен до 2019 година в Мароко, съобщиха днес от пресслужбата на APM Terminals, част от групата на датския конгломерат Maersk. Терминалът ще бъде изграден в Танжер и ще носи името Tanger-Med 2.

APM Terminals получи 30-годишна концесия на контейнерното пристанище, през което за миналата година са преминали 1,7 млн. TEU.

Новият автоматизиран терминал ще има капацитет за обработка на 5 млн. TEU на годишна база, а инвестицията на датчаните ще надхвърли 859 млн. долара. В бъдещия терминал ще се обслужват основно корабите на Maersk Line.

Според APM Terminals, разположението на терминала е ключово и именно това е наклонило везните за вземане на инвестиционното решение. Tanger-Med 2 ще осигури увеличаване на общия брой обработени контейнери в порта до над 9 млн. TEU годишно. Новият терминал ще има кей с дължина 2000 метра, ще бъдат използвани много от развитите вече нововъведения, които бяха в основната на автоматизацията в терминал Maasvlakte II на пристанище Ротердам.

Вижте видео, представящо изключителната автоматизация в терминал Maasvlakte II в пристанище Ротердам

Maritime.bg – Свят

Външно съдържание и реклама

Последни новини

Последни новини

Иван Велков: Има начин за отпор срещу недобросъвестни към моряците корабопритежатели

Да не се използва ситуацията за умишлено удължаване на престоя на моряците на корабите, алармира председателят на Моряшкия професионален съюз Иван Велков, Моряшки професионален

Моряците не изказват недоволство от опашките пред ИАМА, твърди агенцията

Моряците не изказват недоволство от опашките пред дирекциите на ИА "Морска администрация". Това се твърди в анализ на попълнените анкетни карти, с които базираната все още в