APM строи автоматизиран контейнерен терминал в Мароко

apm-terminalsАвтоматизиран контейнерен терминал ще бъде построен до 2019 година в Мароко, съобщиха днес от пресслужбата на APM Terminals, част от групата на датския конгломерат Maersk. Терминалът ще бъде изграден в Танжер и ще носи името Tanger-Med 2.

APM Terminals получи 30-годишна концесия на контейнерното пристанище, през което за миналата година са преминали 1,7 млн. TEU.

Новият автоматизиран терминал ще има капацитет за обработка на 5 млн. TEU на годишна база, а инвестицията на датчаните ще надхвърли 859 млн. долара. В бъдещия терминал ще се обслужват основно корабите на Maersk Line.

Според APM Terminals, разположението на терминала е ключово и именно това е наклонило везните за вземане на инвестиционното решение. Tanger-Med 2 ще осигури увеличаване на общия брой обработени контейнери в порта до над 9 млн. TEU годишно. Новият терминал ще има кей с дължина 2000 метра, ще бъдат използвани много от развитите вече нововъведения, които бяха в основната на автоматизацията в терминал Maasvlakte II на пристанище Ротердам.

Вижте видео, представящо изключителната автоматизация в терминал Maasvlakte II в пристанище Ротердам

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Обмислят възстановяване на речните круизи между български градове на Дунав

„Възстановяването на връзките между дунавските градове с модерен вид транспорт по реката би донесъл нови възможности за туризма. Вярваме, че от Силистра, през Русе до Видин

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент