Прехвърлят контейнерите от заседналия кораб TS Taipei

TS-TaipeiЗапочна разтоварване на контейнерите от борда на заседналия контейнеровоз TS TAIPEI.

Очаква се операцията, в която е активиран плаващ кран, да приключи преди 7 април с прехвърляне на последния от общо 101 контейнера, които са на палубата (общо над 600 на кораба) на заседналия край Тайван съд.

8 контейнера са натоварени с опасни товари, уточни местната агенция за защита на околната среда.

Неизвестен е броят на контейнерите, които са паднали във водите. Собственикът на кораба – TS Lines, започна и операция за прехвърляне на оставащите в танковете на съда около 200 т. гориво.

Местни медии остро критикуват компанията и властите за бавната реакция и ограничаване на замърсяването. В същото време фирмата и премиера на Тайван Чанг Сан-ченг изтъкват, че причина за забавянето е тежката хидрометеорологична обстановка в района.

Maritime.bg припомня, че построеният през 2006 г. контейнеровоз TS TAIPEI заседна на 10 март край Шимен, предизвиквайки разлив, който се разпространи на няколко километра по крайбрежието. Над 400 души се включиха в почистването на бреговата ивица, активирани бяха кораби за борба с разливи на Nippon Salvage.

||| Тема в развитие: Четете всичко за инцидента с контейнеровоз TS TAIPEI

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Доставяме високоспециализирани средства за отстраняване на експлоатационни и аварийни замърсявания

Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ (ДППИ) е в процес на доставка на съоръжения за приемане на отпадъци – резултат от корабоплавателната дейност, както и на