ИАППД отбеляза кръглата си годишнина

APPDИзпълнителна агенция „Проучване и поддържане на р. Дунав“ (ИАППД) отбеляза 60-годишнината си под мотото „60 години на ниво“ със събитие, на което присъстваха народният представител от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Пламен Нунев, зам.-областният управител за Област Русе Явор Янчев, зам.-кметът на Община Русе Иван Григоров, председателят на Общински съвет – Русе проф. Христо Белоев, ректорът на Русенски университет проф. д-р Велизара Пенчева, много партньори, гости и хора, свързали живота си с река Дунав.

Празничното честване стартира в зала „Европа“ на Доходното здание, където изпълнителният директор инж. Павлин Цонев представи ретроспекция, проследяваща развитието на структурата до днес, както и нейните цели и проекти. След излъчването на презентационния клип инж. Цонев лично връчи грамоти и награди на отличените през м. януари автори в конкурса „Река Дунав – пътят към сърцето на Европа“.

Произведенията бяха организирани в изложба за разглеждане от посетителите. Танцов ансамбъл „Русчуклийче“ представи специално подготвена за събитието програма.
Празничното отбелязване завърши с качване на кораба „Дунав“. Той е най-старият кораб в Агенцията, построен през 1940 г. в корабостроителницата във Варна. Бил е част от Дунавската флотилия и миночистач.

За 60-годишнината на ИАППД имаме 60 отличени творци, които успяха да ни трогнат с произведенията си. Конкурсът доби неочаквана популярност, а творбите ни донесоха повод за радост и гордост. Ролята на Агенцията бе оценена не само като партньор в отношенията ни с другите европейски страни в областта на водния транспорт, но и като достойна част от живота на града ни. С този жест искаме да напомним, че сме структура със стабилна основа, с изградени традиции и опит, но сме отворени към съвременното и новото, заяви инж. Цонев.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Адмирал Ефтимов: Морско училище отново се доказва като флагман в образованието

Морско училище отново се доказва като флагман в образованието и това се вижда ясно от направеното тук. Това каза началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, който днес