Изпитваха физическата подготовка на курсантите от ВВМУ

DSC02926
Във Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ започнаха държавните изпити на курсантите от випуск 2016. Първият проведен изпит беше по физическа подготовка. Изтегленият билет определи упражненията, в които бяха оценявани курсантите: изпълнение на коремни преси за 1 минута, бягане „совалка“ 10 х 10 м, крос 1000 метра и плуване.

Бъдещите лейтенанти демонстрираха своите спортни умения пред комисия.

През 2011 г. 17 курсанти постъпват за обучение във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. 12 от тях са за нуждите на Военноморските сили и двама – за Министерството на вътрешните работи.

Обучаемите са разпределени в три специализации – „Корабоводене за ВМС“, „Военноморски комуникационни радиотехнически системи“ и „Корабни машини и механизми за ВМС“. През петте години на обучението си придобиват знания и умения, по които ще бъдат оценени на следващите три държавни изпита. След приключването им предстои разпределението на бъдещите офицери.

Производството като правило е на празника на Военноморските сили, който през тази година ще бъде честван на 14 август.
DSC02997
Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на