Американски кмет ще плава на сал до Куба

kmet-floridaКметът на ДеБари (Централна Флорида) възнамерява да плава от Куба до Кий Уест, Флорида на борда на самоделен сал от варели. Бреговата охрана на САЩ опита да спре инициативата на градоначалника, а местен говорител на службата дори изтъкна, че подобно плаване може да завърши с „фатални последици“.

Кметът Клинт Джонсън съобщи през миналия месец, че възнамерява да извърши прехода на самоделен сал в средата на април. По думите му причина за необичайното плаване е желанието му „да установи какво точно изпитват мигрантите от Куба“.

За да спре кмета, Бреговата охрана допълни, че няма яснота за броя на загиналите мигранти от Куба и Хаити, които са правили опит за преминаване до Флорида.

Преди няколко дни Джонсън дори организира медийно събитие, на което проведе „ходови изпитания“ на своя сал, след което написа в социалните мрежи: „Изпитанията са успешни! Следва Куба!“.
kmet-florida-2При пристигането си Куба Джонсън смята да построи подобен сал, с който да плава обратно до Флорида. По време на плаването си, кметът смята да излъчва в сайт координатите си, а освен това обяснил пред местни медии, че ще извърши „задълбочени изследвания на теченията в района“.
kmet-florida-3Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Потъналият в Черно море кораб е плавал към Бургас, спасиха още един моряк, издирването продължава

В 1235 ч. на 17 януари плаващият под флага на Палау моторен кораб ARVIN потъна в района Бартън, обявиха официално от Бреговата охрана (БО) на Република Турция. Построеният