Бойко Борисов: Справяме се с охраната на морската граница

boyko-borisov-uchenie-burgasСтраната ни се справя изключително добре в охраната на границите срещу нелегално преминаване на мигранти и за да продължим да бъдем добър пример в това отношение, трябва да сме подготвени за всички възможни сценарии. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на съвместното учение на ВМС и Гранична полиция, което се проведе във водите на Бургаския залив, на което се тренираха действията при засилен миграционен натиск по море.

На учението присъстваха Томислав Дончев, министрите на отбраната и на вътрешните работи Николай Ненчев и Румяна Бъчварова и кмета на Бургас Димитър Николов.

В учението участваха фрегата „Дръзки“, гранично-полицейски кораб на РД „Гранична полиция“ – Бургас, вертолет „Panther“ и два моторни катера на Военноморските сили.

По време на учението бяха демонстрирани огневата и тактическата подготовка, проведена бе тренировка по сценарий за нов мигрантски маршрут през Черно море. Граничните и Военноморските сили координираха действията си по неутрализиране и залавяне на рибарски кораб с бежанци на борда, който е навлязъл в териториални води на страната.

РД „Гранична полиция”- Бургас отговаря за осъществяването на граничен контрол на 27 000 кв. км от българската морска граница в зоната, сочена като евентуален нов маршрут на мигрантите след затварянето на пътя им през Егейско море.

Снимки:

Maritime.bg – Курс

Външно съдържание и реклама

Последни новини

Последни новини