Борисов: Впечатлен съм от нивото на специалистите във ВВМУ

boiko-borisovБългарски корабостроителници ще построят двата нови кораба за Военноморските сили, обяви премиерът Бойко Борисов, който вчера присъства на съвместно учение между ВМС и Гранична полиция.

„Аз съм обещал, че ще произведем тези кораби и съм убеден, че след това ще имаме и пазар на тези фрегати – уточни Борисов – Ето тук са колегите, които бяха преди година и половина с мен във Висше военноморско училище „Никола Вапцаров“. Трябва да ви кажа, че бях изумен какви изключителни научни работници работят там и колко авангардни технологии и разработки са направили. Впечатляващо нещо! Тогава им обещах, че съберем ли повече пари, веднага ще инвестираме ние да си произведем две фрегати по техните модели, които предлагат“, коментира премиерът на борда на фрегата „Дръзки“, цитиран от ФОКУС.

„За което сме обещали, сме заделили парите. На три вноски за три години ще строим, това са и работни места. Аз съм убеден от това, което видях – прототипите, че след това ще имаме и пазар на такива фрегати, да купуват от България имам предвид. Аз съм им обещал, ние ще заделим към 800 млн. лева и ще произведем тези кораби, които са измислени и готови да се строят от тези адмирали и офицери от армията“, обясни Бойко Борисов.

Въоръжените сили на България са гордост на народа, заяви още премиерът. „Преди година и половина, знаете, министърът може да го потвърди, нямахме пари, защото заварихме държавата на 3,8% дефицит. Тогава казах, че първо ще съберем пари да дадем по 50 млн. за празниците на пенсионерите. 220 млн. са досега извън бюджета, над 150 млн. повече заплати за учителите, десетки милиони за Спешна помощ и тогава, ако успеем да съберем повече приходи от приходните агенции, ще се обърнем към армията”, обясни премиерът.

| Още по темата: Бойко Борисов: Справяме се с охраната на морската граница

ВИДЕО:


Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Адмирал Ефтимов: Морско училище отново се доказва като флагман в образованието

Морско училище отново се доказва като флагман в образованието и това се вижда ясно от направеното тук. Това каза началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, който днес