ILO предложи минимално месечно възнаграждение за моряците

moryaci614 щ. долара да бъде минималното месечно възнаграждение на моряците, препоръчва Международната организация на труда (ILO). Това ниво следва да бъде непроменено до 2018 г., според организацията.

От ILO направиха своите препоръки след среща на обединения морски комитет към организацията, която се проведе в Женева през миналата седмица. В срещата са участвали специалисти от Международната морска камара (ICS) и моряшки профсъюзи от ITF.

Говорител на асоциацията на германските корабособственици коментира, че това решение ще осигури известен период на стабилност за компаниите, които все още се борят с ефектите от кризата, която засегна индустрията.

„Общото минимално месечно възнаграждение, което получава най-ниският изпълнителски състав, е доста по-високо от предлаганите минимални нива“, подчертават още от ILO.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на