Обясниха на американците що е “Джоунс акт” с анимация

Щатската организация “American Maritime Partnership” разпространи видео-анимация, представяща смисъла от въвеждането на т.нар. “Джоунс акт”, който налага преки ограничения за компаниите, опериращи кораби между пристанища в САЩ.

Сигурността е сред главните изтъкнати причини, поради които се иска приемането на разпорежданията. Думата “сигурност” е спомената многократно, което е използван елемент в американската пропаганда в годините след атентантите от 11 септември. Много анализатори коментират в интернет, че в САЩ може да бъде приет абсолютно всеки закон, дори възможно най-абсурдният, стига да е подкрепен с тези, обвързани със сигурността.

Междувременно огромно недоволство сред американските моряци роди появата на местен лидер на моряшка неправителствена организация с Хилъри Клинтън и изявената подкрепа за кандидат-президента с най-ясно изразена агресивна външна политика.

| Вижте още:
|САЩ намалява броя на флаговете в Qualship 21
|Търговският флот на САЩ е в упадък

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Адмирал Ефтимов: Военноморските сили успешно изпълниха поставените задачи

„Въпреки сложната международна обстановка и недостатъчната ресурсна осигуреност, както и в условията на конфликта в Украйна, през изтеклата година Военноморските сили успешно

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент