Обясниха на американците що е „Джоунс акт“ с анимация

Щатската организация „American Maritime Partnership“ разпространи видео-анимация, представяща смисъла от въвеждането на т.нар. „Джоунс акт“, който налага преки ограничения за компаниите, опериращи кораби между пристанища в САЩ.

Сигурността е сред главните изтъкнати причини, поради които се иска приемането на разпорежданията. Думата „сигурност“ е спомената многократно, което е използван елемент в американската пропаганда в годините след атентантите от 11 септември. Много анализатори коментират в интернет, че в САЩ може да бъде приет абсолютно всеки закон, дори възможно най-абсурдният, стига да е подкрепен с тези, обвързани със сигурността.

Междувременно огромно недоволство сред американските моряци роди появата на местен лидер на моряшка неправителствена организация с Хилъри Клинтън и изявената подкрепа за кандидат-президента с най-ясно изразена агресивна външна политика.

| Вижте още:
|САЩ намалява броя на флаговете в Qualship 21
|Търговският флот на САЩ е в упадък

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на