Пресбоутът на Регата Кор Кароли изгоря

Инспектор на ДМА - Варна снима корабчето за журналисти / © maritime.port.bg

При излизане от порта във Варна, при силен вятър е създадена ситуация за възникване на колизия с контейнеровоз.

Съдът отреден за репортери отразяващи старта на Регата Кор Кароли – Бавария Яхтс „изгоря“.  При излизане от порта във Варна, при силен вятър е създадена ситуация за колизия с контейнеровоз.

Това привлича вниманието на Трафик контрола. От там сигнализират в Дирекция Морска администрация – Варна за настъпилата ситуация и за възможно претоварване на корабчето.

След стартиране на ветроходното мероприятие и при влизане в порта, катер на ДМА – Варна извърши оглед на вода на пресбоута.

След приставане на „Морска гара“ инспектори на ДМА – Варна са проверили корабчето. Оказва се, че съдът за журналисти не е преминал преглед, за което има наложено административно наказание.

5 души над ограничението са били на борда на корабчето, съобщиха от ДМА – Варна.

maritime.port.bg – България

Последни новини

Последни новини

Променени тарифи за пристанищните такси създадоха напрежение в морската индустрия

Без нужното обществено обсъждане е изменена тарифата за събираните такси от Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура". Това пише в писмо до транспортния министър

Варненска морска гимназия „Св. Н. Чудотворец“ отбелязва 75 години от създаването си

Варненска морска гимназия "Свети Николай Чудотворец" ще отбележи своята 75-а годишнина. В своята 75-годишна история училището се е утвърдило като лидер в обучението на