Осем ветрохода регистрирани до момента за регатата „Тол Шипс“

Осем ветрохода регистрирани до момента за регатата „Тол Шипс“-DSC_7670Осем ветрохода до момента са регистрирани за участие в международната ветроходна регата „Тол Шипс“, която финишира във Варна в дните от 1-ви до 4-ти октомври. Три от тях са най-големия клас А – руският „Мир“, полският – „Погория“ и българският – „Калиакра“, съобщи на пресконференция днес Пол Бишоп – главен съдия на регатата. На събитието присъстваха още Гуин Браун, търговски директор на Sail Training International (STI), Полин Апълби, медиен мениджър и представители на Община Варна.

Организаторите продължават да водят разговори за участие и на други кораби. Очаква се през октомври във Варна да пристигнат плавателни съдове от 6 държави. На борда на ветроходите ще има екипажи от около 20 различни националности.

Маршрутът на регатата ще започне тази година от Констанца, Румъния, след което ще продължи с гонка до Новоросийск в Русия и Сочи, а финалът ще бъде във Варна. „Събитието е в добри ръце, организацията върви добре. Радваме се, че Варна търси възможност да привлече значителен брой млади хора, които да бъдат част от това събитие и ще работят като доброволци“, каза Гуин Браун. Той даде висока оценка за представянето на града през 2010 и 2014 година. „През 2014 г във Варна бе даден старта на „Тол Шипс“, когато градът привлече над 300 000 души, а сега ще посрещне финала на състезанията“, допълни той.

Подробна информация за подготовката на престижното международно спортно събитие представи Коста Базитов, зам.-кмет на общината. „Заради атентатите в Европа от последните месеци, предвиждаме засилени мерки за сигурност. Над 360 000 лева сме заделили за цялата организация на събитията“, каза той и допълни, че се водят разговори някои от по-малките кораби да останат да зимува в Пристанище Варна.

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Секретен доклад във Великобритания: 55 китайски подводничари загинаха при инцидент

Най-малко 55 китайски подводничари са загинали на борда на подводница, твърдят медии във Великобритания, които цитират секретен доклад на Кралските Военноморски сили.

Бургас посреща MedCruise

Бургас ще бъде домакин на 63-та Генерална асамблея на Асоциацията на средиземноморските круизни пристанища – MedCruise. Асамблеята ще се проведе в периода 10 - 13 октомври

ДФЗ изплати над 2,7 млн. лева на бенефициери по Програмата за морско дело и рибарство 2014–2020

Държавен фонд „Земеделие“ – Разплащателна агенция (ДФЗ – РА) изплати през септември 2 702 599,59  лв. на бенефициери по Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020.