Представят Noble Globetrotter II, който ще извърши първия проучвателен сондаж в блок „Хан Аспарух“

noble-globetrotter-2Кораб Noble Globetrotter II, който ще извърши първия проучвателен сондаж в блок „Хан Аспарух“ в дълбоко Черно море, ще бъде официално представен в Бургас, съобщиха от Министерството на енергетиката.

Церемонията ще се състои на 19-ти април, вторник, от 11.30 часа, пред акостиралия кораб в БМФ Порт Бургас.

На събитието ще присъства министърът на енергетиката Теменужка Петкова, министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, зам.-министърът на енергетиката Жечо Станков, депутати, представители на местната власт и на бизнеса.

За участие са поканени и министър-председателят Бойко Борисов, както и вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев.

Преди официалната церемония, управителят на Тотал за България Кзавие Фожрас ще представи сондажния кораб Noble Globetrotter II и проекта за търсене и проучване в блок „Хан Аспарух“ от 10.00 часа в Морска гара – пристанище Бургас.

Още по темата тук: Събира се флотът за старт на сондажите в българския черноморски блок „Хан Аспарух“ (видео)

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Търсят помощ от петима министри за пътя до пристанищен терминал Варна – Запад

Пореден опит прави кметът на Девня Свилен Шитов за решаване на проблема с пътя до най-големия български пристанищен терминал Варна - Запад. За 13-и път градоначалникът търси

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент