Представят специализиран софтуер за морски и въздушни SAR-операции

kristalina-georgieva-tarsene-spasyavaneВъв Варна ще се проведе конференция за „Автоматизирани системи за морско търсене и спасяване“, организирана от Международната федерация за морско спасяване (IMRF) в партньорството на българската доброволческа организация „БУЛСАР“, съобщават от сдружението.

Събитието ще се проведе във Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ на 16 и 17 юни.

Паралелно ще се проведе и друга платформа, в която ще бъде разгледана Интегрираната информационна система в подкрепа на управлението на крайбрежните зони.

Като се има предвид сериозния интерес на черноморските страни по проблемите на опазване на човешкия живот на море и опазването на чистотата на Черно море води, организаторите участват сериозно национално и международно участие.

Важен момент на форума, организиран от БУЛСАР, е представянето на специализиран софтуер за морски и въздушни SAR-операции, разработен от NIKOOSAR.

Паралелно с това, ще бъде открит специализиран център за управление на морски, към който ще бъде анексиран тренировъчният център на българската доброволческа структура.

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Finn Devoti Cup остана във Варна, силно общинско присъствие на финалната церемония

Състезателят на МК Одесос Варна Владимир Стасюк спечели по драматичен начин първото издание на ветроходната Finn Devoti Cup във Варна. Украинецът, който от няколко сезона се

Военнослужещи почистиха и боядисаха експонати на Военноморския музей

Военнослужещи от Инженерно-сапьорна рота, в.ф. 34410 и Хидрографска служба, в.ф. 26870 към Военноморските сили участваха във възстановяване на експонати във Военноморския музей.

Завърши водолазното учение на Военноморските сили с международно участие „Тритон 2023” 

Завърши водолазното учение на Военноморските сили на Република България с международно участие „ТРИТОН 2023”. To се проведе за трета поредна година и е резултат от