Представят специализиран софтуер за морски и въздушни SAR-операции

kristalina-georgieva-tarsene-spasyavaneВъв Варна ще се проведе конференция за „Автоматизирани системи за морско търсене и спасяване“, организирана от Международната федерация за морско спасяване (IMRF) в партньорството на българската доброволческа организация „БУЛСАР“, съобщават от сдружението.

Събитието ще се проведе във Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ на 16 и 17 юни.

Паралелно ще се проведе и друга платформа, в която ще бъде разгледана Интегрираната информационна система в подкрепа на управлението на крайбрежните зони.

Като се има предвид сериозния интерес на черноморските страни по проблемите на опазване на човешкия живот на море и опазването на чистотата на Черно море води, организаторите участват сериозно национално и международно участие.

Важен момент на форума, организиран от БУЛСАР, е представянето на специализиран софтуер за морски и въздушни SAR-операции, разработен от NIKOOSAR.

Паралелно с това, ще бъде открит специализиран център за управление на морски, към който ще бъде анексиран тренировъчният център на българската доброволческа структура.

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на