България ще си сътрудничи с катарската компания за управление на пристанищата

bregovi-centar-za-upralevlenie-na-korabniya-trafik-burgas (7)Развиваме пристанищната си инфраструктура в сътрудничество с Катар. Това стана ясно след среща между премиера Бойко Борисов, министъра на транспорта и съобщенията на Катар Джасим Сейф Ахмед Ал-Сулаити и българския му колега Ивайло Московски.

Официалната визита на Ал-Сулаити у нас е по покана на родния транспортен министър. Основна тема на разговорите между тримата държавници беше предстоящото подписване на Меморандум за разбирателство между ДП „Пристанищна инфраструктура“ и Катарската компания за управление на пристанищата „Муани Катар“.

Борисов изтъкна, че документът създава добра база за двустранно сътрудничество по отношение развитието на пристанищната инфраструктура и по-добро взаимодействие между пристанищните администрации.

Премиерът е доволен и от ползотворните разговори между двамата транспортни министри по време на посещението на българска делегация през май 2015 г. в Доха и активизирането на двустранните отношения в тази област, информира Стандарт. Сключването на меморандума е израз именно на добрия контакт между България и Катар.

Засилването на преките контакти между двете страни е от взаимен интерес както в областта на бизнеса, така и в областта на образователните институции и университетите в България, подчерта Борисов по време на срещата.

По-рано този месец мининстър Московски обяви, че колегата му от Катар е изявил желание да посети варненското пристанище при посещението си. „По всякакъв начин, по който намерим вариант да си партнираме с тях, ще е добре и за пристанище Варна“, увери транспортният министър.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Футболни отбори дадоха старт на кампанията „Подкрепа за българските капитани!“ на „Galaxy Leader“

Футболните отбори "Пирин" - Благоевград и "Черно море" - Варна дадоха старт на кампанията "Подкрепа за българските капитани", които бяха задържани от йеменските хути на борда

Боен кораб свали пореден дрон над водите на Червено море край Ходейда

Илюстративно изображение. Неназован боен кораб е свалил безпилотен летателен апарат над водите на Червено море. Това съобщиха специалисти по морска сигурност. Към