Учредяваме съвместен комитет с Катарската компания за управление на пристанища

1-4Генералният директор на ДП „Пристанищна инфраструктура“ Ангел Забуртов и изпълнителният директор на Катарската компания за управление на пристанищата «Муани Катар» кап. Абдула Аббас Ал-канжи подписаха Меморандум за разбирателство, в присъствието на министъра на транспорта Ивайло Московски и министъра на транспорта и съобщенията на Катар Джасем Сейф Ахмед ал Сулейти.

По-рано днес двамата министри проведоха среща. Катарската делегацията е в България до 21 април 2016 г., като са планирани посещения на стратегически обекти от транспортната инфраструктура. В областта на водния транспорт и пристанищната инфраструктура бяха обсъдени мерки за подобряване на двустранното сътрудничество, като катарската страна е запозната подробно с дейността на Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“.

Разговорите ще продължат с предстоящото посещение на Пристанище Варна, утре, където делегацията ще се запознае със съществуващата инфраструктура и плановете за нейното развитие.

В присъствието на двамата министри беше подписан Меморандум за разбирателство между ДП „Пристанищна инфраструктура“ и Катарската компания за управление на пристанищата „Муани Катар“. Страните се договориха за въвеждането на структурирана и добре управлявана система между българската и катарската пристанищни администрации.

dppi-katarОт взаимен интерес и на двете страни е да си партнират в сферите на  пристанищна организация и структура, пристанищно управление и операции, и пристанищни информационни технологии и развитие.

Част от другите области на взаимно сътрудничество са обучение и усъвършенстване на мениджърите по управление и пристанищни операции, както и обменът на идеи за развитие и подобряване на пристанищната производителност, програми за обучение на длъжностните лица в пристанищата и участие в споделяне на информация по пристанищни системи за повишаване на производителността.

В духа на доброто разбирателство, ДП „Пристанищна инфраструктура“ и „Муани Катар“ ще учредят съвместен комитет и ежегодно ще провеждат двустранни срещи в Катар и в България. Настоящият Меморандум за разбирателство е подписан за пет години, като след този период той автоматично се подновява, ако нито една от страните не обяви намерението си за денонсиране.

Снимки:
1-61-5 1-4 1-3 1-2 1-1

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Адмирал Ефтимов: Морско училище отново се доказва като флагман в образованието

Морско училище отново се доказва като флагман в образованието и това се вижда ясно от направеното тук. Това каза началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, който днес