Рекорден брой участници на регата Порт Бургас

DSCN0385Две седмици преди старта на Международната ветроходна регата “Порт Бургас 2016 – Бургаска ветроходна седмица”, бе поставен рекорд по броя на участниците в проява, организирана от български клуб, съобщи Nautica.bg.

До този момент в сайта на регатата са регистрирани 248 състезатели от България, Румъния, Турция, Гърция и Кипър. Рекорден е броят на състезателите, които ще стартират в детския ветроходен клас Optimist – 149 от петте изброени нации. В останалите класове на регатата, заявките са по осем екипажа в класовете 470 и 420, 20 в клас Laser 4.7, 17 във Finn, 16 в Laser Radial, 14 в Laser Standard.

„Сбъднах една моя мечта, вече мога спокойно да се оттегля”, на шега коментира преди година президентът на Българска федерация по ветроходство и председател на УС на яхт клуб „Порт Бургас” Евгений Мавродиев. През 2015 г. в Бургаския залив участваха 177 ветроходци от 19 клуба от Румъния, Гърция, Турция и България. От тогава до днес яхт клуб “Порт Бургас” прие Европейско първенство за младежи в класовете 420 и 470 и спечели домакинство на Евро’2017 в клас Oprimist.

“Порт Бургас 2016 – Бургаска ветроходна седмица” (4-8 май 2016) е проява с категория 50 точки на WORLD SAILING. Организатори на проявата са яхт клуб “Порт Бургас”, съвместно с Пристанище Бургас и Община Бургас.

Maritime.bg – България / Спорт

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на