Огнян Райчев: „Дружба“ е мост между България и Русия

ro-pax DRUJBAПроектът, който развиваме е уникален за Черноморския регион. Той замества сухопътните връзки с възможно най-пряк и най-бърз транспорт, без пътни проблеми и допълнителни усложнения. Но на фона на консервативния транспортен бизнес промяната е много бавна.

Това разказа в предаването „12+3“ Огнян Райчев, управител на пристанище България-Запад. Неговата компания реализира фериботната линия Бургас – Новоросийск. Услугата е започнала като превоз на пътници и товари по трасето Бургас –Батуми, Грузия.

Заместваме стандартен сухопътен транспорт с един много чист, екологичен начин на придвижване, който има бъдеще, категоричен е Райчев: Надяваме се, че предимствата на нашия проект ще бъдат използвани. Южна Европа, Южния федерален окръг на Русия, Централна Русия – това са нашите цели. Корабът „Дружба“ разполага с голям товарен капацитет и 400 легла за пасажери, с едно чудесно транзитно време, което дава много възможности. Този кораб е мост между Русия и България. Популярността на услугата е нараснала, защото разписанието се спазва, а клиентите са доволни от морския транспорт между България, Русия и Грузия.

Пътуването между Бургас и Новоросийск е с продължителност 26-30 часа.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

ДППИ може да получи средства по ОПТИ за увеличаване капацитета на черноморските пристанища

Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура" може да получи над 24 млн. лева по проекти по Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" 2014 - 2020 г.,