Огнян Райчев: „Дружба“ е мост между България и Русия

ro-pax DRUJBAПроектът, който развиваме е уникален за Черноморския регион. Той замества сухопътните връзки с възможно най-пряк и най-бърз транспорт, без пътни проблеми и допълнителни усложнения. Но на фона на консервативния транспортен бизнес промяната е много бавна.

Това разказа в предаването „12+3“ Огнян Райчев, управител на пристанище България-Запад. Неговата компания реализира фериботната линия Бургас – Новоросийск. Услугата е започнала като превоз на пътници и товари по трасето Бургас –Батуми, Грузия.

Заместваме стандартен сухопътен транспорт с един много чист, екологичен начин на придвижване, който има бъдеще, категоричен е Райчев: Надяваме се, че предимствата на нашия проект ще бъдат използвани. Южна Европа, Южния федерален окръг на Русия, Централна Русия – това са нашите цели. Корабът „Дружба“ разполага с голям товарен капацитет и 400 легла за пасажери, с едно чудесно транзитно време, което дава много възможности. Този кораб е мост между Русия и България. Популярността на услугата е нараснала, защото разписанието се спазва, а клиентите са доволни от морския транспорт между България, Русия и Грузия.

Пътуването между Бургас и Новоросийск е с продължителност 26-30 часа.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Адмирал Ефтимов: Морско училище отново се доказва като флагман в образованието

Морско училище отново се доказва като флагман в образованието и това се вижда ясно от направеното тук. Това каза началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, който днес