Капитанът на Costa Concordia обжалва присъдата си

franchesko-sketinoКапитан Франческо Скетино е започнал процедура за обжалване на постановената му 16-годишна присъда от февруари м.г., предаде BBC.

Адвокатите на капитана на злополучния пътнически кораб продължават с опитите да оневинят своя клиент. До края на месеца ще стане ясно дали постановеното 16-годишно лишаване от свобода ще бъде окончателно прието.

В същото време – прокуратурата в Италия атакува постановеното от съда наказания. Прокурорите твърдят, че Скетино трябва да лежи 26, а не само 16 години.

Maritime.bg припомня, че италианският капитан бе осъден на 10 години лишаване от свобода за гибелта на 32-ма души при засядането на кораба през януари 2012 година край о. Джилио. Допълнителни 5 години към присъдата бяха добавени заради аварията, още една година за преждевременното напускане на кораба преди приключване на евакуацията, както и един месец за лъжесвидетелстване.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на