Капитанът на Costa Concordia обжалва присъдата си

franchesko-sketinoКапитан Франческо Скетино е започнал процедура за обжалване на постановената му 16-годишна присъда от февруари м.г., предаде BBC.

Адвокатите на капитана на злополучния пътнически кораб продължават с опитите да оневинят своя клиент. До края на месеца ще стане ясно дали постановеното 16-годишно лишаване от свобода ще бъде окончателно прието.

В същото време – прокуратурата в Италия атакува постановеното от съда наказания. Прокурорите твърдят, че Скетино трябва да лежи 26, а не само 16 години.

Maritime.bg припомня, че италианският капитан бе осъден на 10 години лишаване от свобода за гибелта на 32-ма души при засядането на кораба през януари 2012 година край о. Джилио. Допълнителни 5 години към присъдата бяха добавени заради аварията, още една година за преждевременното напускане на кораба преди приключване на евакуацията, както и един месец за лъжесвидетелстване.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Морският бизнес в САЩ е в ступор от избора на Байдън за шеф на Морската администрация

Президентът на САЩ Джоузеф Байдън предлага контраадмирал о.р. Ан Филипс за директор на Морската администрация. Предстои нейната кандидатура да бъде одобрена от Сената. В

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент