Капитанът на Costa Concordia обжалва присъдата си

franchesko-sketinoКапитан Франческо Скетино е започнал процедура за обжалване на постановената му 16-годишна присъда от февруари м.г., предаде BBC.

Адвокатите на капитана на злополучния пътнически кораб продължават с опитите да оневинят своя клиент. До края на месеца ще стане ясно дали постановеното 16-годишно лишаване от свобода ще бъде окончателно прието.

В същото време – прокуратурата в Италия атакува постановеното от съда наказания. Прокурорите твърдят, че Скетино трябва да лежи 26, а не само 16 години.

Maritime.bg припомня, че италианският капитан бе осъден на 10 години лишаване от свобода за гибелта на 32-ма души при засядането на кораба през януари 2012 година край о. Джилио. Допълнителни 5 години към присъдата бяха добавени заради аварията, още една година за преждевременното напускане на кораба преди приключване на евакуацията, както и един месец за лъжесвидетелстване.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Ивайло Гавраилов: Мотивацията ни е огромна, основен приоритет е да отпушим инвестиционния процес

Мотивацията ни е огромна, за да продължим с непрекъсната си комплексна работа, да надграждаме, да си поставяме все по-високи цели и с една по-уверена походка да посрещаме

Георги Гвоздейков: Въвеждането на зелен транспорт ще бъде сред водещите ми приоритети

Въвеждането на зелен транспорт ще бъде сред водещите ми приоритети, заяви новият министър на транспорта и съобщенията инж. Георги Гвоздейков на церемонията по приемане на