Costa neoRomantica откри круизния сезон на Морска гара Бургас

8Първият за 2016-та година круизен кораб акостира на Морска гара Бургас. „Costa neoRomantica” пропусна пристанищата в Турция, включително и мегаполиса Истанбул. Лайнерът извърши двудневен преход от дестинация Гръцки острови /Минос/ и пристигна директно в Бургас.
1„Сезонът тази година не е силен като посещения, но е знаков не само за Бургас, но и за дестинация Черно море. След събитията в Истанбул тази година опастността да не влезе круизен кораб в Черно море беше голяма. Това е първият кораб, който пристига в Бургас и анулира посещения в турските пристанища. До всички пасажерски кораби, които са посещавали Бургас са спирали в Истанбул. За първи път „Costa neoRomantica” прави морски преход от Гърция до Бургас. Такава е програмата и на корабите на MSC Cruises, които ще имат посещения на Морска гара Бургас. Това показва, че дестинация Бургас предизвиква интерес”, каза изпълнителният директор на „Пристанище Бургас” ЕАД Диян Димов.
6Той допълни, че тази година заради атентатите в Турция са анулирани 400 посещения на круизни кораби в пристанище Истанбул. За настоящия круизен сезон „Пристанище Бругас” АД има договорени осем посещения на пасажерски кораби на круизните оператори Costa Crociere и MSC Cruises. Маршрутите включват посещения на различни туристически дестинации в Средиземно и Черно море.
2Пасажерът „Costa neoRomantica” доведе в Бургас над 1300 чужди туристи. Половината от тях са записали екскурзии до Несебър, Котел, Жеравна и етнографския музей в Оризаре. Останалите туристи ще имат възможност да разгледат Бургас или да направят морска разходка с кораба „Анастасия” до остров „Света Анасатасия”.
3„Соsta neoRomantica” е пасажер на круизния оператор Costa Crociere. Той е напълно реновиран през 2011 година. Пълният му капацитет за пътници е 1800 души. Разполага с 789 каюти, 28 апартамента с балкон и 46 каюти с балкон. Каютите му са обзаведени с рядко дърво, карарски мрамор и произведения на изкуството. На разположение на пасажерите са 10 палуби, които носят имената на известни европейски градове: Монте Карло, Мадрид, Виена, Верона, Париж, Лондон, Копенхаген и Амстердам. За туристите има 4 ресторанта, 5 бара, два плувни басейна, джакузита, спа, сауни, фитнес комплекс, открита алея за бягане и др. За удобството на пасажерите се грижи персонал от над 600 души.
9
„Costa neoRomantica” ще отплава от Бургас в 19.00 часа и ще отправи към следващото черноморско пристанище – Костанца.

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Адмирал Ефтимов: Морско училище отново се доказва като флагман в образованието

Морско училище отново се доказва като флагман в образованието и това се вижда ясно от направеното тук. Това каза началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, който днес