Нощ на музеите във Военноморския музей

voennomorski-muzey-varnaНа 21 май в Нощта на музеите Военноморският музей ще бъде отворен безплатно от 18.00 до 24.00 ч. Посетителите ще могат да разгледат постоянната вътрешна и външна експозиция, кораб-музей „Дръзки”, както и временната изложба „100 години подводно плаване в България”.

По традиция началото ще бъде поставено в 18.00 ч. от Представителния духов оркестър на ВМС с диригент капитан трети ранг Мирослав Трифонов. Музикалната програма ще продължи с „Песни за България и морето” в изпълнение на Мирко Бдински и Вера Николаевна.

Традиционни участници са и „Клуб миноносец „Дръзки”, които в „Училището за моряци” ще предложат на малки и по-големи начална морска подготовка – връзване на морски възли и мятане на хвъргало. За втора година в програмата се включат представители на сдруженията за исторически възстановки „Традиция” – Варна и „Бран”.

Те ще представят униформи и въоръжение на българския воин през вековете. Най-малките посетители ще могат да се забавляват като подреждат тематични пъзели.

От 21.30 ч. в залата за временни изложби „Морски сговор” ще бъде излъчен филмът „Военен кореспондент”, посветен на Йордан Йовков като кореспондент и участник в Първата световна война.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Инцидент с подводница в Южна Африка, загинаха трима, сред тях една от малкото жени-подводничари в страната

Трима подводничари загинаха при инцидент с подводница MANTHATISI от състава на Военноморските сили на Южна Африка. Седем моряци падат зад борда на подводната лодка по