Президентът Росен Плевнелиев: Висшето военноморско училище е символ на България като морска държава

1463756135Висшето военноморско училище е символ на България като морска държава, заяви държавният глава и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Росен Плевнелиев в приветствието си към ръководството, курсантите и студентите от ВВМУ. Президентът беше гост на Морското училище по повод 135-годишнината от основаването на най-старото висше техническо училище у нас. Морското училище е и едно от първите самостоятелни национални учреждения в България, създадено само три години след Освобождението.
1463756046„Благодарение на добрата система на обучение, във ВВМУ се подготвят висококонкурентни кадри, но преди всичко личности. Сигурен съм, че сте способни да се развивате в редица области. Днес живеем в сложни времена, в условия на интензивни драстични промени, в условия на все по-динамична и непредсказуема среда на сигурност. Затова повече от всякога Родината ни се нуждае от знанията, уменията, лидерските качества и последователността на младите хора в България, каквито подготвя Морското училище“, каза държавният глава в словото си по случай празника на ВВМУ.
1463756064„Всеки от вас може и трябва да допринесе за способностите и авторитета на Българската армия“, обърна се президентът Росен Плевнелиев към преподавателите и възпитаниците на висшето военно училище.
1463756076Държавният глава изрази признателност и дълбоко уважение към ръководството и преподавателите на ВВМУ за дългогодишните им усилия и постигнатите резултати в подготовката на кадри за гражданския и военния флот. „Благодарение на високия професионализъм и положения труд, ВВМУ успешно се адаптира към новите реалности, наравно с динамичните промени в средата на обучение, в средата на сигурност и международните стандарти и все по-високите изисквания към обучението на кадри“, посочи още президентът Плевнелиев.
1463756092Държавният глава приветства и амбициозната модернизационна програма на Морското училище. Заедно с министъра на отбраната Николай Ненчев и с началника на ВВМУ комодор проф. д.в.н Боян Медникаров, президентът Росен Плевнелиев откри Лаборатория за диагностика на замърсяване с нефтопродукти и контрол на корабни баластни води и се запозна с учебно-материалната база на Морското училище.
1463756121През 2016 г. във Висшето военноморско училище се обучават над 2700 курсанти и студенти, от които 150 са чуждестранни студенти от Европа, Америка, Азия и Африка. Учебното заведение разполага с 37 тренажора, които позволяват обучението на курсанти и студенти да се води при условия, близки до реалните.
1463756191„Моят съвет и молба към вас е да правите разлика между патриот и националист. Дръжте посоката на основателите на това престижно училище – нашите възрожденци и будители“, обърна се президентът Росен Плевнелиев към младите хора и им пожела воля, силен дух, енергия и последователност в изпълнението на високата мисия на Военноморското училище.
1463756272
Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

БАМК: Отвличането на „Galaxy Leader“ е грубо погазване на международното морско право от една държава членка на ООН

Отвличането на "Galaxy Leader" е грубо погазване на международното морско право от една държава членка на ООН. Това пише в декларация до премиера Николай Денков на Българската

Сомалийски пирати, а не хути, са били на борда на танкер „Central Park“

Сомалийски пирати, а не хути, са били на борда на танкер CENTRAL PARK, в екипажа на който има двама български моряци. Това стана ясно от думите на говорителя на Пентагона

Израелската ZIM: Предприемаме временни проактивни мерки, за да гарантираме безопасността на нашите екипажи

Израелската ZIM Integrated Shipping Services (ZIM) потвърждава постоянния си ангажимент да обслужва източносредиземноморските и израелските пристанища. Това обявиха пред