Royal Clipper откри круизния сезон в Пристанище Варна

IMG_2057Кораб ROYAL CLIPPER, плаващ под флага на Малта, откри тазгодишния круизен сезон в „Пристанище Варна” ЕАД.
IMG_2107
ROYAL CLIPPER e 134-метров ветроход със стоманен корпус, вписан в книгата на Рекордите на Гинес за кораб с най-голяма ветрилна площ – 5202 квадратни метра.
IMG_2115
Величественият гигант застана днес на Морска гара – Варна, а посещението съвпада със събитията по отбелязване на 110 години от официалното откриване на варненското пристанище.
IMG_2274
ROYAL CLIPPER е и първи ветроходен кораб, който посещава „Пристанище Варна“ ЕАД преди тазгодишното издание на регата „Тол Шипс“, в което се очакват над 20 ветрохода и над 500 000 посетители.
IMG_2278
Уникалният кораб е проектиран от полския  корабостроител Зигмунт Чорен за базираната в Швеция компания Star Clippers. Интериорът е с преобладаващо средиземноморски мотиви. Пасажерите се потопяват в изключителен лукс и удобства.
IMG_2359
Във Варна с плаващия ветроходен дворец ще пристигнат над 200 пасажери.

Петмачтовият кораб се очаква отново на Морска гара – Варна в началото на следващия месец.

Продължава активната работа на „Пристанище Варна“ ЕАД за привличане на пътнически кораби през сезона, който бе силно засегнат от геополитически процеси в източната част на Средиземно море.

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Опасна е консумацията на миди с неясен произход, предупреждават експерти

Опасна е консумацията на миди с неясен произход. Това алармират в сигнал до институциите експерти от бранша за култивиране на миди по българското крайбрежие. Диви черни миди,

Украйна има „план Б“ за износа на зърно през пристанища на Черно море

Украйна е готова с "План Б" за продължаване на зърнения коридор в Черно море и без подкрепата на Русия. Това заяви министърът на земеделието на страната Микола Солски, цитиран

Във Военноморска база Бургас отбелязаха 60-ата годишнина на Четвърти дивизион патрулни кораби

Във Военноморска база Бургас тържествено беше отбелязана 60-ата годишнина от създаването на 4-ти Дивизион патрулни кораби. Със заповед на тогавашния командващ на флота