EMSA провежда търг за кораб за борба с разливи в Черно море

Enterprise-14След изтичане на сроковете по настоящите договори с кораби за борба с нефтени разливи в Черно море, EMSA ще обяви нови търгове за избор на съдове.

Провеждането на търг за доставка и оборудване на кораб за борба с нефтени разливи е благодарение на усилията на ръководствата на Министерство на транспорта и на Изпълнителна агенция „Морска администрация“.

В последните месеци бяха проведени редица срещи и разговори с ЕМСА, която даде своето разрешение за оборудване на втори кораб от такъв в западното крайбрежие на Черноморския басейн, съобщават от МТИТС.

Утре ще се проведе пресконференция от представители на Изпълнителна агенция „Морска администрация“ и Европейската агенция за морска безопасност (ЕМСА). Темата е провеждането на информационна среща за заинтересуваните страни за предстоящия търг за доставка на кораб за борба с нефтените разливи в Черно море.

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Боен кораб свали пореден дрон над водите на Червено море край Ходейда

Илюстративно изображение. Неназован боен кораб е свалил безпилотен летателен апарат над водите на Червено море. Това съобщиха специалисти по морска сигурност. Към

Ротердам, Антверпен-Брюж и Хамбург запазват позициите си на основни пристанища на ЕС

Румънското Пристанище Констанца отчита сериозен ръст на товарооборота сред европейските пристанища, според данни, публикувани от Европейската статистическа служба (Евростат).

САЩ с крачка назад за участието на Иран в атаките срещу кораби в Червено море

Седем държави имат готовност за операция за защита безопасността на корабоплаването в Червено море Министерството на отбраната на САЩ не може да каже категорично, че