432 млн. евро за Интермодалния терминал във Варна

varna-zapad432,5 млн. евро е стойността на проекта за строителство на нов Интермодален терминал във Варна. Това сочи справка на Maritime.bg в нововъведения Европейски портал за инвестиционни проекти, в който ДП „Пристанищна инфраструктура“ вече е публикувало данните за проекта.

Интермодалният терминал носи името VARNA Connect, а през единния европейски портал той достига до инвеститори от целия свят.

В портала е посочено, че ИМТ – Варна е комплексен инфраструктурен обект, който ще осигури ефективно, безопасно и качествено концентриране на процесите по обработка на товари. Дълбочината на петте к.м. ще бъде 12,5 м.

Според информацията в сайта, строителството трябва да стартира на 1 април 2019 г., а собствеността върху активите на проекта може да бъде смесена. Главна пречка пред реализацията на проекта е финансирането, сочат още качените в сайта данни.

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Адмирал Ефтимов: Морско училище отново се доказва като флагман в образованието

Морско училище отново се доказва като флагман в образованието и това се вижда ясно от направеното тук. Това каза началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, който днес