ИАППД стартира втората фаза на проектите за подобряване навигацията по Дунав

1-APPDИАППД стартира изпълнението на проект “Подобряване на системите за навигация и топохидрографните измервания по р. Дунав – фаза 2”, съобщиха пред Maritime.bg от агенцията.

Изпълнителна агенция „Проучване и поддържане на р. Дунав“ (ИАППД) ще представи проектa, финансиран по Оперативна програма „Транспорт и транспортна  инфраструктура“ 2014 – 2020 г. на информационно събитие на 8 юни в Русе.

Проектът включва доставка на специализиран плавателен съд за хидрографски проучвания, който ще бъде снабден с мощна хидрографска апаратура и лазерна система, която ще служи за заснемане на дълбочините в речното корито и създаване на модел на терена по протежение на брега, островите и заливите. Това ще позволява извършването на по-точен анализ за състоянието им и ще дава насоки за потенциално изменение на корабоплавателния път в българския участък от реката.

Обща стойност на проекта е 6 146 508 лв., а националното съфинансиране – 921 976 лв. – 15 %

Проектът трябва да завърши на 31 януари 2018 г.
2-Mostik na koraba Vit
Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на