Набират практиканти за регата Тол шипс

scf-black-sea-tall-ships-regattaВ началото на октомври 2016 г. Варна ще бъде домакин за трети път на Регатата за учебни ветроходи SCF Black Sea Tall Ships Regatta. Очакванията тази година са за над 30 кораба и яхти с екипажи около 2500 души. По правилата на регатата по-голяма част от екипажа на всеки кораб е от практиканти.

Единственото условие е те да бъдат на възраст над 15 години. Не е необходимо да имат някаква специална подготовка. С пристъпването на палубата младежът ще премине щателна подготовка по лична безопасност и оцеляване на море, ще се запознае в детайли със стъкмяването на кораба и с реда на борда. От него ще се изисква да живее, общо около 30 дни, според режима на кораба, да носи вахта, да усвои работата на палубата и управлението на ветрилата, да участва в поддръжката, да работи в екип всред международен екипаж, да спазва дисциплината и да си изгради критерии за самодисциплина. Плаването ще бъде едно приключение за всички участващи практиканти. То ще включва и широки познания във ветроходството, но най-важните цели надхвърлят всички очаквания. Обучението използва особените условия на плаване под ветрила в морето, за да помогне на младежите да научат повече за себе си, да разкрият скритите си сили и таланти и да осъзнаят цената на работа в екип.

Какво трябва да знаете още?

За един практикант са необходими средно по 50 евро на ден или общо 1500 евро. Набирането и осигуряването на необходимите финанси може да стане чрез собствени средства, с помощ от родители, от благодетели, организиране на дарителска кампания в училищата, читалища, институции и др.

Община Варна, домакин на Регатата, ще съдейства със запознаване на желаещите, на училищните ръководства, на родителите и потенциалните спонсори с условията на плаване по целия маршрут от Констанца до Варна. Искрено се надяваме това да заинтригува вниманието на повече хора, разполагащи с възможности. Можем да ги уверим, че предоставените средства ще са влог за нашето бъдеще..

Всички желаещи да помогнат или да се качат лично на борда могат да почерпят допълнителна информация на телефон 0889 037565 или на сайта на събитието www.tallships.bg.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на