Минимален ръст на обработените контейнери в пристанищата на Черно море

Снимка: Maritime.bg
Снимка: Maritime.bg

587 168 TEU са обработени в контейнерните терминали в Украйна, Румъния, Русия и България през първите шест месеца на годината, съобщи пред Maritime.bg Александър Хромов от базираното в Украйна анализаторско бюро „Информал“.

По думите му това е броят обработени единици, включващ и празните контейнери.

Пристанищата в басейна на Черно море отчитат 2,94% по-малко обработени пълни контейнери в сравнение със същия период за предходната година или 425 953 TEU.
1

Най-сериозен спад на контейнери с товари се отчитат в Грузия – близо 37%, а в Украйна и Русия се наблюдава увеличение – 5,98% и 4,63%.
2Наблюдава се увеличение на износа на контейнеризирани товари от пристанищата на Черно море. Увеличението спрямо предходната година достига 9,12% и е основно постигнато през пристанищата в Русия, Украйна и България, отчитат украинските анализатори.

Българските пристанища имат дял от 9,43% от обработените в басейна на Черно море контейнери, а първенец е Украйна с 28,29%, следвана от Русия – 26,62%, Румъния – 25,26% и Грузия – 10,41%.
3 4-14

Повече информация вижте тук: Black Sea Container Market Review 2016

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Поредно доказателство: От 7 години се знае за тръбопровода във Варна

Напорният тръбопровод, разположен в акваторията и по дъното на Варненското езеро, пресича само Канал 1 и то в широката част на езерото. Това пише в отговор на Държавно предприятие

Наградиха офицери от флота

За проявен висок професионализъм и постигнати отлични резултати при организирането и провеждането на ежегодното учение на НАТО “Cyber Coalition”, със заповед на министъра на

След повторната авария с тръбопровода: Емил Димитров проверява за укрита информация във Варна

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров разпореди на Басейнова дирекция „Черноморски район“ и на РИОСВ-Варна да извършат проверка и да му докладват имало ли е