Преди 40 години кап. Георги Георгиев стартира в OSTAR

gorgoНа 5 юни 1976 г. в Плимът, Англия е даден старта на Трансатлантическата регата за едночленни екипажи OSTAR. На тази дата отбелязваме и първото българско участие в надпреварата – капитан Георги Георгиев на борда на яхта „Кор Кароли”, припомня Nautica.bg.

Това издание на регатата преминава при много тежки условия, над 30% от стартиралите не достигат до финала в Нюпорт, САЩ.

Благодарение на колегите от „Морски вестник” припомняме това събитие с факсимиле от книгата на Тинко Трифонов „Околосветското плаване на „Кор Кароли”, 1982 г. Книгоиздателство „Георги Бакалов”, Варна:
1OSTAR-1_07062016
Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Finn Devoti Cup остана във Варна, силно общинско присъствие на финалната церемония

Състезателят на МК Одесос Варна Владимир Стасюк спечели по драматичен начин първото издание на ветроходната Finn Devoti Cup във Варна. Украинецът, който от няколко сезона се

Военнослужещи почистиха и боядисаха експонати на Военноморския музей

Военнослужещи от Инженерно-сапьорна рота, в.ф. 34410 и Хидрографска служба, в.ф. 26870 към Военноморските сили участваха във възстановяване на експонати във Военноморския музей.

Завърши водолазното учение на Военноморските сили с международно участие „Тритон 2023” 

Завърши водолазното учение на Военноморските сили на Република България с международно участие „ТРИТОН 2023”. To се проведе за трета поредна година и е резултат от