През август откриват Магазия 1 в Бургас

magaziya1-minНадявам се през август официално да открием сградата Магазия 1. Това каза за Радио „Фокус” – Бургас Ивайло Иванов, директор на ДП „Пристанищна инфраструктура “ –Бургас. Той припомни, че реконструкцията на сградата започна през 2015 година. Към момента вече текат довършителните работи.

„Вече сме към финалната права и може би остават месец или два, за да бъде завършена изцяло реконструкцията на сградата. Надявам се строително-монтажните дейности да приключат по-рано. След това имаме един административен, законов срок за въвеждане в експлоатация на самата сграда. Нашите надежди са през месец август сградата да е получила акта за ползване и да направим официално откриване“, допълни Иванов.

По думите му, при реконструкцията на сградата трудности е имало с оглед на това да се запази оригиналната метална конструкция.

„Построена е през 1903 година от френска фирма, по технология, по която е изградена Айфеловата кула. Постарахме се да запазим идеята на самата сграда и да реконструираме и възстановим тази метална конструкция. Това беше извършено“, допълни Иванов.

По неговите думи, в сградата Магазия 1 ще има кафе и ресторант, както и офис помещения.

„Ще бъде една мултифункционална сграда. Целта е да бъде малка морска гара, да се ползва за вътрешните планове. За корабчетата, които отиват до Света Анастасия и тръгват от там, както и корабчетата, които пътуват между Созопол, Бургас, Несебър- всички тези плавателни съдове, които извършват каботажно плаване“, обясни директорът на ДППИ -Бургас.

Ивайло Иванов посочи, че реконструкцията на сградата и пространството около нея е инвестиция в размер на 4 млн. лв. Средствата са собствени, на Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура ”.

Maritime.bg – България

Външно съдържание и реклама

Последни новини

Последни новини

Кап. Христо Христов: Моята нептунова поща още намира получатели по света

Какво го е накарало да използва нептуновата поща, за да хвърли в океана близо 60 стъклени шишета с писма и как  24 години по-късно  му се обаждат чак от Южна Африка, разказва