Битумен танкер аварира край Индия

Infinity-IВода е нахлула на борда на построения през 1993 година кораб INFINITY I, след като попада в тежка хидрометеорологична обстановка вчера. Съдът се накренява силно на десния си борд, когато се намира се на около 20 nm от бреговете на индийския щат Гоа.

83-метровият танкер за превоз на асфалт и битум е плавал от пристанище Кандла към Карвар с товар 1750 т. асфалт.

На борда на кораба има 14 индийски моряци, които правят опит да ограничат нахлуването на вода на борда. Съдействие им оказва персонал от индийските Военноморски сили, осигурени са допълнително отводнителни помпи, предадоха местните медии.

Днес корабът успява да достигне до района на пристанище Карвар, съпровождан от кораб INS TRIKAND от състава на ВМС на Индия и други два спомагателни съда, след като успешно е ограничено нахлуването на вода.

Властите все още планират мерките за справяне с аварията. Очаква се по-късно днес корабът да достигне до пристанището.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на