Избраха талисман на регата „Тол шипс“

Гларус става талисман на регатата „Тол Шипс“-Maria_Trofimova_1-1Гларус става талисман на международната регата „Тол шипс“, на която Варна ще бъде домакин от 1-ви до 4-ти октомври. Резултатът стана ясен след проведен конкурс, организиран от Община Варна. По регламент в него се включиха ученици от V до XII клас от варненски училища и извънучилищни институции/школи, читалища, студиа и ОДК/. Участниците в конкурса можеха да използват всички видове техники на изящните и приложни изкуства, както и дигитални техники, като всеки участва само с една визия и послание към него, съобщиха от дирекция „Спорт“ към Община Варна.

14 души подадоха 12 проекта на хартиен носител и 2 по електронна поща. Жури, съставено от представители на организационния комитет за регатата, разгледа проектите и отличи най–добрите от тях.

На първо място е класиран проектът на Мария Трофимова, 18 г., ученичка в XII клас в НУИ „Добри Христов“. Освен с добрия визуален проект за изработката, на който са използвани цветни моливи и тънкописец, тя е описала предложението си така: „Гларусът е усмихнат и дружелюбен, на една от скиците е изобразен с малко хартиено корабче, което е тематично свързано с главната тема – регатата. Гларусът е облечен в морска униформа, което също го свързва с темата“.

Журито определи и две поощрителни награди – на Йордан Павлов, 18 г., и Явор Нанков, 13 г.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Адмирал Ефтимов: Морско училище отново се доказва като флагман в образованието

Морско училище отново се доказва като флагман в образованието и това се вижда ясно от направеното тук. Това каза началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, който днес