Иранска фирма дарява софтуер за планиране на операции по търсене и спасяване на море

Снимката е илюстративна.
Снимката е илюстративна.

На 16 юни 2016г. от 9.30 часа в Планетариума на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ се открива конференция, организирана от БУЛСАР на тема „Автоматизирани системи за планиране на морски спасителни операции“.

В нея ще вземат участие представители на софтуерната фирма Nikoosar – Иран, представители на морската администрация на Румъния, делегации от Украйна, Естония и Азербайджан.

На конференцията своя принос в търсенето и спасяването на море ще даде фирма Nikoosar, дарявайки безплатен софтуер за планиране на операции по морско търсене и спасяване.

Почетен гост на събитието е генералния секретар на Парламентарната асамблея на Черноморското сътрудничество акад. Асаф Хаджиев. Той има изключително богата научена и изследователска биография, доктор по философия, професор, член кореспондент на Азърбайджанската Национална академия на науките с над 130 научни публикации, вицепрезидент на ПАЧИС до 2013 г. , а от 2015 г. е главен секретар на същата организация.

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на