Военните моряци приветстват новината за нови кораби за флота

IMG_3754Българските военни моряци приветстват правителственото решение за покупка на нови кораби за Военноморските сили.

Пред армейската медия моряци от флота коментираха, че решението не е закъсняло, тъй като новата техника ще осигури увеличаване на способностите.

Моряците от флота очакват реализацията на проекта, което ще им осигури прехвърляне на кораби от най-модерен клас, което ще доведе до възможности за повече задгранични плавания.

Още във видорепортажа.

Maritime.bg припомня, че Народното събрание одобри закупуването на два многофункционални модулни патрулни кораба и нов тип боен самолет.

Закупуването на новия кораб ще се прави съгласно Програмата за развитие на отбранителните способности на въоръжените сили България 2020.

След закупуването на новите кораби, България ще притежава пълния спектър от възможности за изпълнение на морски операции на НАТО.

След изпратено запитване до основни корабостроителници е станало ясно, че максималната стойност на проекта ще е 820 млн. лева като плащането може да се извършва разсрочено.

Корабите ще осигуряват наблюдение, водене на противоподводни бойни действия и други.

Съдовете трябва да притежават автономност от минимум 10 денонощия самостоятелно плаване, далечина на плаване не по-малка от 3500 морски мили, екипаж от 65 души.

Строителството на корабите ще се извършва на етапи от 2019 до 2022 година.

Засега е постъпило едно предложение на базата на реализиран проект на холандска компания, а на територията на България има редица компании, които могат да реализират проекта.

Maritime.bg – ВМС / Видео

Последни новини

Последни новини

Наградиха офицери от флота

За проявен висок професионализъм и постигнати отлични резултати при организирането и провеждането на ежегодното учение на НАТО “Cyber Coalition”, със заповед на министъра на

След повторната авария с тръбопровода: Емил Димитров проверява за укрита информация във Варна

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров разпореди на Басейнова дирекция „Черноморски район“ и на РИОСВ-Варна да извършат проверка и да му докладват имало ли е

Четирима се борят за две независими места в борда на Пристанище Варна

Снимка: Пристанище Варна Продължават конкурсите за избор на членове в ръководствата на държавните дружества от морската индустрия. Припомняме, че такива обяви транспортното