Кораб унищожи 30 декара коралови рифове, Грийнпийс иска да бъде арестуван

BELLE_ROSEКораб BELLE ROSE (IMO: 9410600), плаващ под флага на Панама, заседна в понеделник (12 юни) в района на Себу, централни Филипини, съобщиха местните власти.

Корабът е унищожил около 30 декара девствени коралови рифове, предават местните медии.

Водите на север от Себу са резерват за акули, в който са запазени уникални биологични видове.

При инцидента не е допуснат разлив, уточниха от Бреговата охрана на Филипините, които разследват инцидента, но пред местни медии предварително съобщиха, че най-вероятна причина за него е лошата хидрометеорологична обстановка, в която попада построеният през 2010 година бълкер с дедуйет 50472 t.

Междувременно международната природозащитна организация Грийнпийс (Greenpeace), провела няколко морски акции и в България, изиска от властите да гарантират, че собственикът на кораба ще заплати глоба за рехабилитацията на рифовете.

Maritime.bg – Свят / Инциденти

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на