Обръщение на генералния секретар на IMO за Международния ден на моряка

PrintЗа шеста поредна година, международната морска общност отбелязва на 25 юни Международния ден на моряка. Тази година, за пореден път, Международната морска организация (IMO) приканва хората да покажат своята съпричастност, чрез социалните медии, към моряците и техния принос за глобалния просперитет.

„Ние разчитаме на моряците за над 90% от стоките в нашите домакинства“, коментират от IMO.

За поредна година празникът ще бъде отбелязан и във Варна. От 20:00 ч. в Летен театър – Варна ще се проведе празничен концерт, каза пред Maritime.bg к.д.п. Димитър Димитров – председател на Българската асоциация на морските капитани.

Тони Димитрова ще пее пред публиката, а в концерта участие ще вземат още и Представителния духов оркестър на Военноморските сили, както и група „Корали“.

Традиционно в края на концерта ще бъдат връчени наградите от Националния конкурс за литература и изобразително изкуство, посветен на морето и моряците „Диря в морето. В конкурса участват професионално свързани с морето, без възрастови ограничения.

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на